مقابله با مهاجرت غیرقانونی یکی از وعده های مهم اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری بود و حالا با تکمیل دیوار مرزی با ایران می خواهد با دست پر در انتخابات محلی نیز موفق ظاهر شود.

اردوغان طرح مهار افغانستان را اجرا می کند- به گزارش سیاسی نیوز؛ دولت ترکیه ماه گذشته از پایان پروژه ساخت دیوار امنیتی ۱۷۰ کیلومتری در منطقه مرزی وان خبر داد. به گفته آنکارا این اقدام به منظور جلوگیری از عبور غیرقانونی، فعالیت‌های قاچاق و نفوذ تروریست‌ها صورت گرفته است.

ترکیه همچنین اعلام کرده که ساخت دیوار امنیتی و برج‌های دیده‌بانی و همچنین حفاری ترانشه‌ها برای تامین امنیت ۲۹۵ کیلومتری مرز با کشور همسایه و جلوگیری از فعالیت‌های غیرقانونی ادامه دارد. در همین راستا تیم‌های ویژه فرماندهی گردان جستجو و پاکسازی مین وابسته به فرماندهی مهندسی ژاندارمری آنکارا در حال پاکسازی مین‌ها در امتداد مرز هستند تا ساخت و ساز ایمن‌تر دیوار و حفاری ترانشه‌ها را تسهیل کنند.

نیروهای امنیتی با استفاده از طیف کامل فناوری از قابلیت‌های داخلی و ملی توسعه یافته توسط غول دفاعی ترکیه Aselsan استفاده می‌کنند. همچنین پهپادها نیز در تلاش‌های شناسایی و نظارت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مهمت امین بیلمز، فرماندار سابق استان شرقی وان که با ایران هم مرز است، اظهار داشت: «با حفظ اقدامات احتیاطی امنیتی در سطح بالا، هدف ما این است که به دنیا نشان دهیم که مرزهای ترکیه به آسانی قابل عبور نیست.»

نهاد مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه چه گفت ؟

چندی پیش نهاد مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کشور در گفت‌وگوی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در خصوص روابط دوجانبه، بحران مهاجرت، مسائل منطقه‌ای به ویژه تحولات افغانستان رایزنی کردند.

رئیس جمهور اردوغان با بیان اینکه تحولات افغانستان را از نزدیک دنبال می‌کنند، اظهار داشت: در صورت ایجاد شرایط مناسب می‌توانیم در آینده نیز به مدیریت فرودگاه کابل ادامه دهیم؛ این امر به رفع نگرانی‌های همه طرف‌ها به ویژه جامعه بین‌المللی و مردم افغانستان کمک می‌کند.

اردوغان در این گفت‌وگوی تلفنی با مرکل تاکید کرد: دولت جدیدی که در افغانستان تشکیل خواهد شد باید مورد تایید مردم افغانستان باشد، آغاز گفت‌وگو و مذاکرات صلح و امنیت بین طالبان و رهبران جمهوری افغانستان در کابل بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: جلوگیری از موج مهاجرت و فاجعه انسانی، ارسال کمک‌های فوری به افغانستان و کشورهای همسایه بسیار ضروری و حائز اهمیت است. به منظور کاهش فشار باید کمک‌های مالی سازمان ملل متحد و نهادهای مربوطه به ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افزایش یابد و نقش فعال‌تری ایفا کنند.

اردوغان در گفت‌وگوی تلفنی با مرکل خاطرنشان کرد: اگر اقدامات لازم در افغانستان و ایران انجام نگیرد با موج جدید مهاجرت مواجه خواهیم شد. ترکیه به عنوان کشوری که در حال حاضر میزبان ۵ میلیون پناهجو است، نمی‌تواند بار مهاجرت از افغانستان را متحمل شود.

وی با بیان اینکه در این زمینه با مقامات ایران مذاکره کرده و تدابیر خود را در مرز ایران افزایش داده‌اند، اظهار داشت: اروپا وظایف مهمی برای حل و فصل مهاجرت غیرقانونی افغان‌ها بر عهده دارد و باید در اسرع وقت قبل از تبدیل آن به یک بحران به این مسئله رسیدگی کند.

اردوغان افزود: خودداری از برآورده کردن انتظارات ترکیه توسط اتحادیه اروپا برای به روزرسانی مفاد توافق ۱۸ مارچ، بر توانایی همکاری در زمینه مهاجرت تأثیر منفی دارد.

وی با بیان اینکه ترکیه بار میلیون‌ها پناهجوی سوری را بر دوش می‌کشد، گفت: تحولات اخیر در افغانستان باعث نگرانی و افزایش حساسیت مردم شده است، تا زمان اجرای کامل مفاد توافق ۱۸ مارچ، اتحادیه اروپا نباید از ترکیه انتظاری داشته باشد.

  • نویسنده : علی صادقی پری